Marturii

EFECTELE QIGONG-ULUI

Sansa la o cale veritabila. Intalnirea mea cu Master Lin Kai Ting si cu disciplina qigong a avut loc in 2007, dupa o cautare intensa si delunga a unei cai veritabile. De la primul meu curs de initiere am ramas profund impresionata de stilul de viata si de modalitatile de vindecare predate si exemplificate de Master. Dupa prima intalnire stiam cu siguranta doua lucruri: doream  din tot sufletul sa raman in aproprierea Maestrului, si doream sa practic. Doream sa pot invata in fiecare sens al cuvantului, nu doar tehnici, ci in primul rand un mod de a aborda viata, un mod de gandire, si doream sa pot invata de la Maestru calitati omenesti care sunt rar intalnite in ziua de azi: putere cu smerenie, umor cu seriozitate, intelepciune cu capacitatea de a transmite de la inima la inima, excelenta fara aroganta, si altele.

Qigong si Master au insemnat pentru mine de la bun inceput valorile traditionale omenesti pe care doream sa imi cladesc viata, si m-am bucurat ca nu trebuia sa ma duc in Orient pentru a le gasi. Deasemenea, prin qigong mi s-a aratat o cale pe care dezvoltarea corporala si spirituala parea a fi fara limite. In mare contrast cu invataturile uneori seci din carti, ce am trait si am invatat prin initerea energetica primita de la Maestru si prin practica proprie de qigong era si este viu, insufletit, vindecator, inaltator, o invatatura ce creste si se sporeste pe parcurs.

Timp de cativa ani practica de qigong a fost atat de importanta pentru mine incat eram dispusa sa imi aloc si cate 4-5 ore pe zi practicii, renuntand cu drag la multe alte interese si hobby-uri. Faptul ca adesea reuseam sa simt energia si efectele practicii mele, mi-au sporit entuziasmul, si era firesc sa doresc sa imi impartasesc experientele si sa ajut si pe altii. Mai recent mi s-a transformat practica, si consider ca reusesc sa imbin tot mai bine qigong cu toate aspectele vietii, fara sa simt ca as renunta la vre-un interes sau hobby. In afara de efectele tamaduitoare ale practicii, constat din ce in ce mai des aparitia acelei bucurii profunde, care nu are un motiv anume…

Consider ca este o onoare sa pot sa invat de la un om de talia Maestrului Lin Kai Ting, si ma simt privilegiata sa am acces la o cale veritabila cum este scoala QilinGong.

~ J.L., Cluj

La sfarsitul lui august 2012 am fost diagnosticata cu un fibrom de 1000 cmc (cca 1 kg). Medicii au propus interventia chirurgicala de urgenta, fiind o situatie cu risc. Am acceptat programarea interventiei numai pentru luna septembrie, avand in vedere ca urma sa plec in 2-3 zile in tabara de qigong. In prima zi a taberei, i-am spus Maestrului Lin Kai Ting ce probelma am si ca sunt programata pentru operatie. Master mi-a raspuns simplu: “Starea ta se va ameliora”.

Medicii nu mi-au permis sa practic nici un fel de exercitiu fizic, asa incat in tabara participam numai la cele doua sesiuni zilnice de meditatie. In urma fiecarie sesiuni eram atat de epuizata, incat aveam nevoie de o perioada de odihna in pat. La intoarcerea din tabara, am mers pentru o re-evaluare ecografica in vederea interventiei. Uimirea medicului este greu de descris cand a constatat ca volumul fibromatos s-a redus la 715 cmc, iar interventia chirurgicala a fost amanata. Din acel moment am inceput sa practic baterile Qigong, Zhuang-ul degetelor sabie (cca 15 min zilnic) si am baut zilnic ceaiul incarcat de Master pentru distrugerea tumorilor.

Evaluarea ecografica din ianuarie 2013 a fost la fel de uluitoare, atat pentru medic, cat si pentru mine: volumul fibromatos se redusese la 195 cmc, iar in aceste conditii nu s-a mai pus problema unei operatii. As dori sa atrag atentia asupra unui aspect. Din acel moment am oprit orice fel de exercitii; rezultatul a fost ca in interval de 6 luni volumul fibromatos a crescut la 330 cmc. Reluand tratamentele energoterapeutice si practica Qigong, volumul a  scazut la 125 cmc, iar medicii se asteapta sa nici nu mai creasca. Practica este deci extrem de importanta.

~ C.M., Cluj

Acum doi ani mi s-a pus diagnosticul de glaucom la ambii ochi. Am urmat un tratament care dupa cateva luni nu a mai fost eficace si am fost programata pentru interventie chirurgicala. Inainte de operatie am avut sansa sa merg la cursul Maestrului Lin Kai Ting. Dupa doua zile de curs am fost la control. Medicul care urma sa ma opereze a ramas uimit. A crezut ca s-a stricat aparatul – tensiunea din ochi era foarte mica. A repetat masuratoarea, iar tensiunea a scazut la mai mult de jumatate. Mi-a spus atunci: “Cu aceasta tensiune nu trebuie sa va mai operati. Veniti peste o luna la control. Dar ce ati facut?” m-a intrebat atuci medicul. I-am spus ca am fost la un curs de Qigong…

~ L.B., Cluj

Ultimul diagnostic medical din anul 2001 arata ca sufeream de luxatie congenitala bilaterala de sold si hipotiroidism – obezitate de gradul II. In aceste conditii am fost atrasa de practica Qigong la sala. Practicand in mod constant timp de doua luni si jumatate – sedinte la sala de 3 ori pe saptamana, iar acasa aproape o ora zilnic – au aparut si primele imbunatatiri. Am constatat disparitia durerilor de sold, din cauza carora eram aproape imobilizata. In urma parcaticarii Qigong-ului articulatiile soldurilor mi-au fost deblocate si  miscarile au castigat in amploare si mobilitate. Un alt efect al practicarii Qigong-ului este faptul ca am slabit treptat 20 kg in cca 6-7 luni, pana la greutatea normala in raport cu inaltimea. Acest fapt imi confirma imbunatatirea functiei tiroidei. Revenirea la normal din punct de vedere fizic a dus si la o schimbare pozitiva a psihicului. Qigong-ul mi-a schimbat viata!

~ C.S.

Crohn – o boala necrutatoare. Va voi vorbi despre sotia mea a carei viata a fost mult timp plina de suferinta. In 1979 doi medici curajosi au stabilit ca sotia mea suferea de boala Crohn. Atunci, ca si acum, nu se cunostea un tratament pentru aceasta boala; se trateaza simptomatic. Sotia mea a oscilat ani de zile intre putin mai bine si stari de rau, cu dureri, diaree si stari de debilitate, uneori foarte accentuate. In august 2003 starea ei a inceput sa se deterioreze rapid: o hemoragie interna depistata tardiv a fost insotita de dureri si stari de rau accentuate. In 45 de zile a pierdut 15 kg.

Aflasem de la un coleg lucruri minunate despre Qigong si despre Maestrul Lin Kai Ting. M-am inscris la cursul din octombrie 2003, in speranta ca sotia mea va putea sa participe in locul meu. Nu a fost sa fie asa, pentru ca in dimineata zilei de 6 octombrie am internat-o in spital; seara a inceput cursul. A doua zi am aflat diagnosticul de gastrita hemoragica in paralel cu boala Crohn. Am invatat-o pe sotia mea pozitia de receptivitate. Sotia mea mi-a spus:” Nu mai pot. Am un fier inrosit in tot abdomenul. Mi se dau calmante de 4 ori pe zi, dar nu au nici un effect. Nu mai rezist! Roaga-l pe Master sa ma ajute”. Seara i-am explicat lui Master situatia si l-am rugat sa o ajute pe sotia mea. Mi-a spus ca si ea va primi tot ceea ce primim si noi la curs. A doua zi sotia mea mi-a spus: “Pe la ora 20 am simtit ca parca s-ar deschide un fermoar orizontal, luandu-mi durerea de-a lungul lui. Apoi, a coborat prin abdomen o cortina, luand toata durerea. De atunci durerea a devenit mai suportabila; pot sa ma lupt cu ea. Nu numai ca nu mai iau morfina, dar mi se administreaza mult mai putine calmante.”

Pentru noi a fost o adevarata minune. La sfarsitul cursului l-am intrebat pe Master ce sa practice sotia mea si i-am urmat sfatul. Sotia mea nu putea sa practice in picioare sau sezand, dar a reusit sa faca in jur de 5 ore pe zi cultivarea energiei. Practica era insotita de meloterapie. A practicat si meditatia Micul Circuit ceresc. Dupa ce a reusit sa se ridice, a inceput sa practice Zhuang-ul degetelor sabie. A inceput cu 14 secunde, iar dupa 45 de zile a ajuns la 30 min. Am adaugat apoi si bateri Qigong. Evaluarea medicala din decembrie a fost uluitoare pentru toti, pentru ca totul arata a fi normal. In examenul colonoscopic se mentiona: “Nu exista nici un semn care sa sugereze boala Crohn prezenta sau in antecedente.” Mai tarziu Maestrul Lin Kai Ting ne-a confirmat ca boala fusese invinsa. Sotia mea era vindecata.

~ D.A., Bucuresti

Tensiunea arteriala (TA) ridicata poate fi prevenita cu usurinta practicand zilnic Qigong. Un studiu efectuat pe 100 de cazuri de hipertensiune arteriala cronica la Institutul de Cercetare pentru Hipertensiune din Shanghai a demonstrat ca dupa doar 5 minute de practica de Qigong, TA a inceput sa scada in cazul fiecarui pacient. Pornind de la acest exemplu, am incercat si noi un mic experiment. Inainte de practica de sala am masurat TA a unor practicanti care stiau ca au probleme de crestere a TA. Masuratoarea s-a facut la inceputul practicii si – evident – la terminarea acesteia, la un numar de 7 persoane. Valorile initiale si finale au fost urmatoarele:

Persoana    TA initiala                          TA finala

VP            160/90  mmHg                   130/80 mmHg

DS           140/90 mmHg                    120/80 mmHg

MR          150/80 mmHg                    130/70 mmHg

MC          150/80 mmHg                    120/70 mmHg

RC           140/80 mmHg                    130/80 mmHg

EB           150/90 mmHg                    150/90 mmHg

Dupa cum se observa, intr-un singur caz valoarea TA a ramas nemodificata. Este cert ca prin Qigong TA ar putea sa fie controlata fara costuri semnificative din partea subiectului si fara efecte negative sau secundare.

~ Dr. S.B., Sibiu